10 Favorieten

1.Mīro
2.BABAGANUS
3.Mastź hengiv
4.Sīramast
5.Bistź mīrīşkź
6.Masīmūsa (Zeetong)
7.HUMUS
8.DUMAST
9.SOEP
10.Bacanźn sorkirī

Koerden

Wikipedia zegt ...
De Koerden zijn een volk, verspreid over verschillende landen, met ruim 30 miljoen mensen die voornamelijk in het Midden-Oosten wonen. Tegenwoordig verblijven er naar schatting ruim één miljoen Koerden in Europa.

Hallo Wikipedia, Koerden noemen die verschillende landen "KOERDISTAN"

Wikipedia heeft een correctie gemaakt: Iraaks-Koerdistan

Heeft u iets te vieren?

Lekkere hapjes bij uw verjaardag of iets te vieren.
Neem contact met ons.

Zagros Prikbord

Iedere dag verse vissen en groenten van Albert Cuypmarkt!

De beste lamskoteletten in Amsterdam.
De beste humus in Amsterdam
Iens

Tip marinade

Marinade is een meestal zure, aromatische vloeistof die wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak en het malser maken van vlees, vis en groenten. Marineren is een kooktechniek waarbij men die bestanddelen in de marinade laat staan.

De samenstelling van marinade hangt af van de te marineren bestanddelen. Vaak gebruikte ingrediėnten zijn:

water
kruiden
azijn
plantaardige olie
wijn
keukenzout
Sojasaus
Worcestersaus
yoghurt (in de Indiase keuken)

Bij het binnendringen in vlees zorgt het zuur van de marinade voor het afbreken van bindweefsel waardoor het malser wordt. Een marinade met kiwi of ananas kan vlees ook malser maken door de aanwezigheid van het enzym actinidine.

De duur van het marineren varieert van seconden tot dagen.
Bron

Total users online: 1

Menukaart

Voorgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Vegetarisch
Nagerechten

Visgerechten

Levrek (Zeebaars)     €  16,00
op houtskool gegrild gemarineerde zeebaars met salade
Beoordeel:
 
Sīngź som (Zalm )     €  15,50
op houtskool gegrild gemarineerde zalmfilet met salade
Beoordeel:
 
Masīmūsa (Zeetong)     €  18,50-22,5
gemarineerde zeetong, naar keuze gebakken of
op houtskool gegrild
Beoordeel:
 
Alle gerechten worden geserveerd met salade en rijst/aardappelen

Menu printen