Site Overlay

Over Ons

Restaurant Zagros is gevestigd in het hart van de gezellige wijk de Pijp in Amsterdam en bestaat sinds 1996.

Onze keuken

Onze gerechten zijn meestal gebaseerd op Noord-Koerdistaanse (oost-turkije) keuken.

Onze keuken bestaat meestal uit vlees, vis, salades en diverse vegetarische gerechten. De kruiden en verse ingrediënten spelen een belangrijke rol in de Koerdische keuken.

De vis en groente gerechten van ons restaurant worden dagelijkse gehaald van de Albert Cuyp markt. Ons vlees wordt door ons zelf bij de beste leveranciers ingekocht.

De voorgerechten of Mezz’es worden dagelijks vernieuwd. De gegrilde en oven gerechten worden direct na bestelling vers klaar gemaakt. Indien gewenst worden deze gerechten naar uw wens bereid. Vlees gerechten voldoen aan regielische wensen.

Onze wijnen

In Koerdistan en Anatolië (Turkije) wordt al duizenden jaren wijn gemaakt. De beste Koerdische wijngaarden zijn in Diyarbakir* (Amed), Malatya* (Meletye), Mardin* (Merdin), Urfa* (Riha), Antep* (Dilok) en Elazig* (El-aziz).
*Huidige Koerdische steden namen in het Turks.

De Zagros naam en betekenis

Het Zagrosgebergte heeft een lengte van 1500 km vanaf het Westen van Iran, vanaf Koerdistan aan de grens met Irak tot aan het zuidelijke deel van de Perzische Golf. Dit gebergte vormde in de Oudheid de grens van Mesopotamië.